Med ProFruit Machinery-utstyr kan bedrifter trygt starte produksjonen av tropiske fruktprodukter av førsteklasses kvalitet, som mango, guava eller ananas og lignende fruktjuice.
Prosessen begynner med effektiv lossing av fruktene ved hjelp av Søppelbøtte UNLOADER 800. Deretter gjennomgår frukten en omhyggelig sortering og klargjøring på sorteringstransportøren, noe som garanterer at bare de beste fruktene går videre i produksjonsprosessen.
Etter sorteringen vaskes frukten skånsomt og rent ved hjelp av frukt- og grønnsaksvaskeren AQUA 3000. Deretter knuses frukten til perfeksjon ved hjelp av enten frukt- og grønnsaksvaskeren MAXIMILL 1000-3000 eller elevatorkvernen MAXIMILL 1000-3000. Prosessen kan også utføres med Fruktboblevasker Elevatormølle AQUAMILL , som sørger for boblevasking av produktene og knuser dem til en mos for videre bearbeiding. Noen frukter som mango knuses ikke før behandlingen på grunn av den bitre hudsmaken. Da tilbyr vi å bruke bare vaskemaskin.
For guava-prosessering gjennomgår fruktene destoning i Destonerings- og massemaskin DESTONE 500-1000-2000. I dette første avstengningstrinnet fjerner maskinen steiner og skall. Deretter går mango og ananas videre til Destonerings- og massemaskin DESTONE 500-1000-2000 for det andre trinnet, der ytterligere destonings- og pulpingsprosesser finner sted, for raffinering av masse/puree.
Den ekstraherte saften/pureen samles deretter opp og lagres midlertidig i rustfrie ståltanker, slik at ferskheten og kvaliteten opprettholdes. For å oppnå jevn konsistens og tekstur homogeniseres juicen ved hjelp av en juicehomogenisator.
I sluttfasen av prosesseringen blir juicen pasteurisert for å garantere sikkerheten og forlenge holdbarheten. Bedriftene kan velge mellom diesel-/gasspasteurisatoren HEAT 500/1000 eller den elektriske pasteurisatoren ECO HEAT 300/500, som begge tilbyr pålitelige pasteuriseringsegenskaper.
Til slutt fylles den ferdigbehandlede juicen i emballasje ved hjelp av enten den automatiske bag in box-fylleren AUTOFLOW eller vakuumflaskefylleren.